Adana Yeni Havalimanı Nerede?

Adana’da Yeni Havalimanı Nerede?

Adana yeni havalimanı Mersin ve Adana'ya yakın olması sebebi ile Tarsus yakınlarında Çukurova Bölgesel Havalimanı olarak belirlenmiştir. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak Adananın yeni havaalanında yerimizi almak için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Çukurova bölgesindeki havalimanları arayışınıza ilk olarak Adana'da Şakirpaşa Havalimanı gelmektedir. Ancak bu havalimanı şehir içinde kalması sebebi ve diğer bölgelerde düşünülerek Adana Mersin havalimanı olarak değerlendirilip Tarsus ilçesinde Çukurova bölgesel havaalanına dönüştürülmüş olabilir.

Havalimanı sivil hava trafiğin anlamında en önemli ulaşım ağlarının başında geliyor. Öncelikle zaman kavramını olabildiğince kısaltan bu ulaşım ağları, bulundukları bölgeyi hem ulaşım bakımından kolaylaştırıyor, hem de yurtiçi ve yurt dışı taşıma olanağı ile büyük destek sağlıyor. Kara yolu ulaşımına göre oldukça kısa bir sürede bir diğer şehre yolculuk yapılabildiği gibi, ticari anlamda da büyük bir destek sağlıyor. Hâlihazırda yapımı devam eden Çukurova bölgesindeki havalimanı Mersin’ in Tarsus ilçesinde devam ediyor. Bu havalimanı tamamlandığından buradan Uluslararası uçuşlar yapılması planlanıyor.

Ülkemizde, toplamda yaklaşık olarak 62 havaalanı bulunuyor. Bunlardan biri de Adana’da yer alan  Şakirpaşa havalimanıdır. Bulunduğu ilçelere yakınlığı da ulaşım için oldukça önemli bir kolaylıktır. Şakirpaşa Seyhan ilçesine bağlıdır. Adana iline ise yaklaşık uzaklığı ise 5 km kadardır.  Bulunduğu ilçelere olan yakınlığı da bölge için önemli bir taşıma konforu oluşturmaktadır.

Şakirpaşa Havalimanı Tarihçesi

Adana Şakirpaşa havalimanı oto kiralama hava ulaşımına 1937 yılında başlayarak Çukurova bölgesi için önemli bir ulaşım ağı olmuştur. Bu tarihte sadece yurtiçi uçak seferleri yapan kurum, daha sonra 1956 yılında yurtdışı uçuşlarına başlamıştırÖzellikle Mersin, Osmaniye ve diğer yerleşim yerleri için de oldukça önemli bir ulaşım kapısı olma özelliğini taşımaktadır.

Konforu ve hava ulaşımına verdiği kalitesi bakımından Şakirpaşa havalimanı Türkiye’de sıralama alanında 8. olarak listeye giriyor. Özellikle havalimanında kapalı otopark bulunmaması çoğu zaman dile getirilen konulardan biri olmakla beraber, iç hatlar otoparkı ve dış hatlar otoparkı bulunuyor. Ancak bu otopark kapasitesi de belirli rakamlar ile sınırlandırılıyor.

Adana'da Yeni Havalimanında Verilen Hizmetler

Adana'da yeni habalimanı Mersin'e bağlı Tarsus havalimanı olarak belirlenmiştir. Adana ile Mersin şehirlerinin tam ortasında hizmete 2023 yılında bitmesi beklenen havalimanı yeni nesil özelliklere sahip olacak gibi görünüyor. Yolculuk süreci pek çok kişi için yorucudur. Bu nedenle gerek karayolu olsun, ya da hava yolu araçlarında ve alanlarında yolcu konforu önemlidir. Şakirpaşa havalimanı da ülkemiz bazında hizmet kalitesi bakımından 8.sırada yer alıyor. Verdiği yol hizmetleri arasında belediye otobüsü ulaşımı, minibüs yolcu taşıma seçeneği, meydan hattı ve havalimanı taksi mevcuttur.

Servis kullanmak isteyenler içinse havalimanı servisi de bulunuyor. Giden ve gelen yolcu salonlarında ise 5 adet bilet satış ofisi, bebek bakım odası ve büfe bulunuyor. Bunun yanı sıra bir adet cafeterya, bagaj konveyörü, kayıp eşya ofisi ve rent a car ofisi de verdiği diğer hizmetler arasında yer alıyor.

Adana yeni havalimanı Mersin Tarsus bölgesinde kurulacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı olarak değerlendirilecektir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?