Adana’ya Nasıl Gidilir? Adana Nerede?

Adana’ya nasıl gidilir? Adana nerede?Adana, ülkemizin güney bölgesi olan Akdeniz’in en doğusunda yer alan gelişmiş ve gözde bir şehridir. Adana, Akdeniz’e kıyısı bulunması dışında Güneydoğu bölgesi, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerinin iç Anadolu bölgesine açılan kapısıdır.

Adana şehir merkezinden geçen Seyhan nehri ve Ceyhan nehrinin oluşturduğu delta ile Çukurova içerisinde yer almaktadır. Gelişmiş sanayi ve tarım konusunda uzun yıllardır bilinen marka olan Adana şehri ulaşım konusunda da tüm alternatif yollara sahiptir.

Adana’ya Kendi Aracınız İle Ulaşım

Ülkemizin tüm şehirlerinden ulaşım imkânı olan Adana’ya kendi aracınız ile gelmek istiyorsanız şehrin içinden geçen otoyol konforlu ve güvenli ulaşım sağlamaktadır. Adana’ya karayolu ile ulaşım için Pozantı, Mersin, Şanlıurfa otoyolunu kullanabilirsiniz. Bu sayede Mersin, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ta kolayca şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir, İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa gibi büyük şehirlerden gelirken iç Anadolu’ya açılan kapısı Pozantı Gülek geçicini kullanarak şehre gelebilirsiniz. Adana’ya gelmek isteyen misafirlerimizin kat edeceği başlıca popüler şehirler ve akla gelen Adana kaç km? Yada  Adana kaç saat? Sorunuzun cevabı ise;

  • İstanbul > Adana: 950 km
  • Ankara > Adana: 550 km
  • İzmir > Adana: 1050 km
  • Mersin > Adana: 90 km
  • Osmaniye > Adana: 90 km
  • Hatay > Adana: 220 km
  • Gaziantep > Adana: 225 km

Adana’ya Otobüs Kullanarak Ulaşım

Adana şehri Güneydoğu, Mersin, Hatay, Osmaniye ve hatta bazı Doğu Anadolu ilerinin İç Anadolu’ya açılan kapısı konumundadır. Bu sebepten Adana Otogarı biline meşhur bir noktadır. Adana şehrine ülkemizin tüm şehirlerinden direk olarak otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adana’ya otobüs ile ulaşım sağlamak isteyen misafirlerimiz Mersin’den 1 saat 15 dakika, Osmaniye’den 1 saat 30 dakika, Gaziantep ve Hatay’dan 3 saat 30 dakika süren bir yolculuk yapmanız gerekecektir.

İstanbul’dan Adana’ya gelen misafirlerimiz seyahat rotası ve hava durumuna bağlı olarak 12 ile 16 saatlik bir yolculuk süresi beklemektedir.

Adana’ya otobüs ile geldiğinizde toplu taşıma, taksi veya transfer hizmeti alarak gitmek istediğiniz adrese kolayca gidebilirsiniz.

Adana’ya Havayolu Uçak İle Seyahat Etmek

Adana Şakirpaşa havalimanı yaklaşık 1 asırlık tarihi ile bölgenin geçmişten günümüze en önemli ulaşım alternatifi olmuştur. Yurt içinden ve yurt dışından Adana’ya gelmek isteyen herkes için hızlı, ekonomik ve kolay bir yoldur.

Adana Şakirpaşa havalimanı yurt içinden İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bodrum, Van ve Trabzon’dan direk uçuşlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yurt dışından hem aktarmalı olarak hem de direk olarak ulaşım sağlayabileceğin Adana havalimanı Duseldorf, Berlin, Munih, Sututgart, Frankfurt, Amsterdam, Nice, Kuzey Kıbrıs, Beyrut, Bürüksel ve Viyana şehirlerinden dönemsel olarak direk ulaşım imkânı sunmaktadır.

Havayolu ile şehre gelen misafirler araç kiralama, şoförlü araç kiralama ve havalimanı transfer seçenekleri ile özel ulaşım alternatifleri ile adreslerine veya otellerine gidebilmektedir. Adana Car markası olarak bu hizmetlerin hepsini sunmakta olduğumuz gibi popüler olarak Adana oto kiralama hizmetinin 7/24 Şakirpaşa havaalanında sizlere sunmaktayız.

Adana’ya Tren Yolu Kullanarak Ulaşım

Adana’ya ulaşım için tren Mersin, İskenderun, Toros Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Erciyes Ekspresi rotalarını kullananlardır. Adana Car olarak Adana Tren garından araç kiralama hizmeti almak isteyen misafirlerimize hizmet vermekteyiz. Tarihi Tren Gar binası görülmeye değer olup şehrin değerleri arasında yer almaktadır.

Bölgesel seyahat etmek için günün her saatinde kolayca Mersin, Adana arasında ulaşım sağlayabilirsiniz. İskenderun ve Arsuz ilçelerinde de Tren yolu ile Adana’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Toros Ekspresi: Konya, Ereğli, Ulukışla, Pozantı ve Adana sonra durak olarak İç Anadolu bölgemizden Adana’ya ulaşım için tren yoludur.

Erciyes Ekspresi: Kayseri, Niğde, Ulukışla, Pozantı hattını takip ederek Adana’ya ulaşım sağlayabilir, Niğde ve Kayseri illerinden en ekonomik olarak ulaşım yolu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fırat Ekspresi: Doğu Anadolu’nun tren yolu ile Adana’ya bağlayan hat Elazığ, Malatya, Gölbaşı ve Osmaniye duraklarından sonra Adana’ya gelmektedir.

Adana’ya Gemi İle Ulaşım

Başta akla gelen soru Adana’da deniz mi var olsa da güneyinde Akdeniz olması şehrin gemi ile ulaşım olmadığı akla gelmemeli. Adana’ya yakın olan Mersin Taşucu ve İskenderun limanlarına yolcu gemileri gelmekte olup, kendi özel yatı ile şehre gelmek isteyen kişiler Karataş marinayı kullanarak direk olarak Adana’ya gelebilirler. Karataş Marina Adana’ya 60 km uzaklıkta olup şehre günün her saati ulaşım alternatifleri sunmaktadır.

Adana Car olarak, Adana İskenderun transfer ve Adana Taşucu transfer alternatiflerini kullanarak gemi ile gelen herkesi Adana’ya ulaşım sağlamaktayız. Yani Adana’ya gemi ile seyahat edebilirsiniz. Kıbrıs’tan ve Lübnan’dan direk seyahat edebilir hatta Adana’ya gelebilirsiniz.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?