Anarya Ne Demek?

Anarya ne demek? Anarya hakkında bilgiler. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak geri vites ve kiralık araçlarımız ile ilgili tüm bilgileri müşterileri anlatmaktayız. Analia kelimesi artık ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yaşayanlar tarafından yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Anarya ne demek, Anarya kelimesi bugün ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin sakinleri tarafından kullanılan yaygın bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. "Geri dönmek" anlamına gelen bu kelime, savaş sırasında Fransız askerlerinin Türkiye'nin bazı bölgelerindeki faaliyetleri nedeniyle halkın diline yerleşmiştir. Fransızca'da "angoere" olarak yazılan ve o dilde "geri" anlamına gelen kelime, Türkiye'nin batısında halk tarafından bilinmiyor. Adanalıların kullandığı "Anarya" kelimesi, 5 Mayıs 1922'de Adana'dan kaçarken Fransızcanın tersine çevrilmesiyle Fransızca'da geri anlamına gelen "engoingere" kelimesinden dilimize dönüşmüştür. Ve onlardan sadece bir kelime kalır. Anarya nedir? Halk dilinde geri gitmek anlamında kullanılan kelimedir. Anarya kelimesi rent a car firmaları tarafından sıkça kullanılmaktadır. Özellikle kiralık araçlar müşterilere verilirken bazı araçlarda geri vites farklı şekilde geçtiği için bu durum anlatılmaktadır. Müşterilerin araçları geri vitese nasıl atması gerektiği genellikle anlatılmaktadır. Bazı geri vitesler mandallı bazıları ileri bazıları da geriye çekilerek geri vitese atılmaktadır. Bu sebeple müşterimize Adana Car olarak bilgilendirmeler sağlıyoruz. Kiralık araçlardaki anarya geri vites eğitimini rent a car firmaları verir mi? Adana oto kiralama firması Adana Car kiraladığı araçlar ile ilgili tüm bilgileri müşterilerine anlatmaktadır.

Anarya Genel Kullanım Alanı

Bu noktada söz konusu Anarya ne demek daha çok Çukurova bölgesinde yaşayan insanlar tarafından kullanıldığını fark edebilirsiniz. Genellikle arabalarda kullanıldığı ve ayrıca park etme gibi işlemlerde sürücüye yardımcı olmak için kullanıldığı da eklenebilir.

Anarya Kelimesi Diğer Anlamları

Terim aynı zamanda gemicilik ve yolculuk alanlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Gemi operasyonları gibi konularda "geri vites" terimi kaptanın emri olarak da bilinir. Bu bilgiler çerçevesinde bahsettiğimiz kelimelerin kullanım aralığının normal olduğu ve bir yabancı dilden dilimize taşındığı söylenebilir. Terim aynı zamanda gemicilik ve yolculuk alanlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Anarya ne demek açısından gemi operasyonları gibi konularda "geri vites" terimi kaptanın emri olarak da bilinir. Bu bilgiler çerçevesinde bahsettiğimiz kelimelerin kullanım aralığının normal olduğu ve bir yabancı dilden dilimize taşındığı söylenebilir.

Anarya Hangi Yörelerde Kullanılır?

Anarya ne demek özelinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay ve Mersin bölgelerinde yaygın olarak kullanılmakta ve tanınmaktadır. İlk defa duyanların şaşkınlıklarını gizleyemediği bir kelimedir.

Fransızlar'dan Kalma

Fransızca “En arrière” kelimesinin telaffuz edildiği ve işgal yıllarına dayanan bir kelime olarak sözlüğe girdiği söylenmektedir. Yerel bir dildir, bu nedenle bölgede yeniyseniz, bir otobüs durağında veya sokakta "anarşi" emrini duyduğunuza şaşırmayın. Anarya ne demek ile beraber özellikle bu bölgedeki erkekler için bir "geri dönüş" ifadesidir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?