Car Rental Nedir?

Car rental nedir? Car rental kelimesi  dilimize İngilizce'den gelmiştir. Adana oto kiralama firmaları arasında Adana car olarak Car rental hizmetleri vermekteyiz.Türkçe kelimenin anlamı araba kiralamak demektir. Adana Rent a car araç kiralama işi çok fazla dikkat gerektirir. Hiçbir zaman dışarıdan göründüğü kadar  kolay olmamıştır. Eskiden çok az araba kiralama şirketi vardı. Günümüzde artık bu sayı oldukça fazladır. Bu iş artık oldukça yoğun ilgi görmektedir. Adana oto kiralama firmaları olarak Car Rental hizmetimiz ile birçok kurum kuruluş ve bireysel müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Car Rental Firmalarından Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Araç kiralama işlemi yaparken kiraladığınız şirketi mutlaka araştırmalısınız. Firmalardaki araçların fiyatlarını birbirleriyle karşılaştırmalısınız.  Diğer şirketleri araştırın. Bilmediğiniz bir şehirde car rental yapıyorsanız birisine sorun. Kendi başınıza bir araba kiralama işi yürütmeyin. Yolcu taşımayı düşünmüyorsanız mutlaka küçük bir araç kiralamayı unutmayın.

Kompakt bir araba kiralamak  daha ucuzdur ve sürüşü daha rahat bulacaksınız. Arabanızı park etmek de uygundur. Araç kiralarken yakıt deposunu mutlaka kontrol edin. Kalan yakıt miktarını kontrol edin. Teslim alma sırasında kiralık aracınızda yakıt bıraktığınızdan emin olun. Araç kiralama şirketleri genellikle yarı boş depolarda araç teslim eder. Bu tür durumları göz ardı etmeyin.

Car Rental Şirketlerinin Sigortalı Olmasına Dikkat Edin 

Car rental yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sigortadır. Kiraladığınız şirketin özel araç poliçenizi kapsayıp kapsamadığını öğrendiğinizden emin olun. Aracın sigortalı olmaması durumunda oluşabilecek zararlardan siz sorumlu olursunuz. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekir. Firmada size sunulan sözleşmeyi mutlaka kontrol etmelisiniz. Sözleşme detaylarını incelemeli ve bu konuyu şirket yöneticinizle görüşmelisiniz. Lütfen sunulan sözleşmeyi okumadan ve onaylamadan imzalamayınız. Elbette herkes bir araba kiralama şirketinden araba kiralayabilir. Tek yapmanız gereken bunları yaparken daha dikkatli olmaktır. Kiralama işlemi yaptığınızdan emin olmanız gerekir.

Car Rental Firmalarının Araba Kiralama Şartları Nelerdir? 

• Sürücü en az 21 yaşında olmalıdır.

 • Sürücünün en az iki yıllık ehliyet sahibi olması gerekir.

• Kiracı dışında başka bir sürücünüz varsa bunu bildirmeniz gerekir.

• Kilometre sınırı vardır. Belirlenen limiti aşarsanız, sizden ek bir ücret tahsil edilecektir.

• Kasko ve kasko sigortası her şirket için farklı koşullara sahiptir.

• Yurtdışında araç kullanamazsınız.

Car Rental Araç Teslimi

Kiralık araçlar sadece işlemde belirtilen adresten teslim alınmalıdır ve verilen adrese iade edilmelidir. Adrese teslim seçeneği yalnızca kiralık aracın bulunduğu şehir bölgesinde mevcuttur. Araç teslim edilirken maksimum 1 saat bekleme süresine izin verilmektedir. Ek bekleme gerekiyorsa ek ücretler uygulanabilir. Araçlar için erken teslimat ücretleri iade edilmez. Ancak geç iade edilmesi durumunda ek ücret istenebilmektedir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?