Çukurova Bölgesel Havalimanı

Çukurova bölgesel havalimanı, Mersin – Adana bölgesel uluslar arası havalimanına Çukurova havalimanı ismini almıştır. Akıllı havaalanı olma özelliğini taşıyan Çukurova bölgesel havalimanı uzun bir yapım süreci geçirse de bitmeye çok yaklaştı. Adana ve Mersin bölgesinin içine alan Çukurova deltasından ismini alması yanı sıra konumu itibari ile iki şehrin ortasında yer almaktadır. Adana Şakirpaşa havalimanı yerine alacak olması Şakirpaşa havaalanın kapatılması ile tamamen faaliyete geçecektir.

Çukurova bölgesel havalimanı projesi ile akıllı ve yenilikçi tasarımları barındırması ile ülkemizin önemli bir kapısı olacaktır. Hem yurt içi hem de uluslararası uçuşların düzenlenecek olan Çukurova havaalanı inşaatı son hızla bitime doğru ilerlemektedir. Çukurova bölgesel havaalanı inşaatı ve şantiye alanına yakın zaman giderek böyle güzide yapının yapılışını yakından gördüm. Adana Car oto kiralama hizmeti sunan firmamız yeni havalimanı projesine dahil olarak müşterimize daha kaliteli hizmet vermek adına terminal içerisinde ofis açacaktır. Bu sayede Adana Car markası siz değerli misafirlerimize günün her saatinde kesintisiz, ekonomik ve avantajlı araç kiralama hizmetini devam ettirecektir.

 

 

Çukurova Bölgesel Havalimanı Nerede? Nereye Yapılıyor?

 

Çukurova bölgesel havalimanı Mersin ilinin Tarsus ilçesine yapılmaktadır. Tarsus, Adana ve Mersin illerinin ortasında yer almaktadır. Çukurova bölgesel havalimanı Mersin ilinde yer almaktadır. Şu an tüm inşaatı ve materyal birleştirmeleri Tarsus ilçesinde yapılmaktadır. Bölgesel havalimanı olma özelliği ile insanların burayı Adana sanmaları yadsınamaz. Adana Mersin Çukurova bölgesel havaalanı Tarsus ilçesinde yapılmaktadır. Lakin bir birine o kadar yakın iki şehrin ortasında yer alması ile kolay ulaşım ve iki şehrin toprakları sayılabilecek bir noktadır.



Çukurova Bölgesel Havaalanı’na Nasıl Gidilir?

 

 

Çukurova bölgesel havalimanı iki dost şehir arasında yapılmakta olup, uzun yıllardır iki şehri bağlayan otoyol ve E-5 karayolu üzerinde yer almaktadır. Ayrıca Çukurova bölgesel havaalanı Mersin, Adana ve Ankara otoyol kesişme noktasında yer almaktadır.  Bu sebepten Mersin’den ve Adana’dan gitmek isteyen kişiler ister otoyol isterlerse E-5 karayolunu kullanabilirler. Çukurova bölgesel havalimanı bağlantı yolu şu an yapım aşamasında olsa dahi hem E-5 kara yoluna hem de otoyol’a bağlanarak konforlu bir şekilde havalimanına ulaşım sağlayabileceksiniz.

 

Çukurova Havaalanı Ne Zaman Açılacak? Kim Yapıyor?

 

Yapımızı uzun yıllar sürmesine rağmen son ve bitirecek olan Çukurova bölgesel havalimanı yüklenici firma KOZUVA inşaatlar grubudur. Hem yurt içinde hem de yurt dışından havalimanı yapmakta olan KOZUVA Çukurova havaalanı projesinde büyük yol kat etmiştir. Planlanan dışına çıkılmasına rağmen Çukurova bölgesel havalimanı 2022 yılının son çeyreğinde açılması planlanmıştır. 2022 Yılında Çukurova havaalanı açılıyor diyebiliriz.

 

Çukurova Bölgesel Havaalanı Son Dakika

 

Çukurova Bölgesel havalimanı ve bağlantı yolunun büyük ölçüde bittiğini mutlulukla bahsedebiliriz. Ayrıca bitime gelirken inşaatı devam eden Çukurova havaalanı ihaleler ve Çukurova havaalanı inşaatı işçi alımları yoğun artış olmuştur. Ayrıca yer hizmetleri ve havaalanı yönetimi konusunda da büyük ilerleme kaydedildiği gözlemlenmektedir. Bölge halkının hem ulaşım hem de gelir kaynağı olacak olan Çukurova havalimanı iş ilanları, işçi alımları konusunda firmamız olan Adana Car bile telefon almaktadır.

Firmamızın havalimanı ile doğrudan bağlantısı bulunmamaktadır. Adana Car araç kiralama ve havalimanı ulaşım hizmeti veren yerel bir şirkettir.

Kozuva şirketinin açıklaması üzere kadın destekli bir proje olarak hayata geçecek olan Çukurova havalimanına bir kadın eli değecek gibi görünüyor. Çukurova havaalanı personel ilanlarının büyük bir kısmında kadınları göreceğimiz için bizlerde mutluluk duyuyoruz.

 

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?