Ehliyetsiz Araç Kiralama

Ehliyetsiz araç kiralama yapılabilir mi? Ehliyetsiz araç kiralayabilir miyim? Adana oto kiralama firması Adana Car olarak ehliyetsiz araç kilama yapmadığımızı belirtmek isteriz. Araç kiralama; bir kaç saatlik, bir kaç günlük, hafta yada aylık olarak şirketlerin kendi mülkiyetinde olan araçları belirli prosedür ile talepte bulunan kişilerin hizmetine sunma biçimidir. Araçlar bulunduğu şehirden teslim alınıp sonra aynı yere teslim edilebileceği gibi bazı firmaların belirledikleri şehirlerde şubeleri vardır ve kişiler şehirlerarası araç kiralama işlemi gerçekleştirdiyse aracı sözleşmede bahsi geçen şubeye teslim edebilir. Araç kiralama acenteleri genellikle şehirlerin havaalanında hizmet vermektedir. Peki ehliyetsiz araç kiralama yapılabilir mi? Ehliyetsiz araç kiralamak kanunlara göre mümkün değildir. Oto kiralama işlemi ehliyetle yapıldığı için Türkiye ceza kanunlarına göre ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 2022 yılı itibariyle 3674 TL'dir. Adana oto kiralama firması olarak ehliyetsiz kesinlikle araç kiralama yapmamaktayız. Ehliyeti olmayan bireyler aracın ehliyeti olan bir yakınının kullanması şartı ile araç kiralama yapabilmektedir.

Firmalar kişilerin bütçelerine uygun şekilde hizmet vermektedirler. Kişiler araç çeşitliliği ve kendilerine uygun bütçeli aracı seçme imkânı ile istedikleri özellikte aracı kiralayarak seyahatlerini konforlu hale getirebilirler.

Araç Kiralama Şartları

Sözleşmede belirlenen mesafenin aşılmaması gerekir aşılması durumunda kiralayan kişinin ek ücretle karşılaşması muhtemeldir.

Bazı firmalar araç kiralamak için minimum ve maksimum yaş şartı koymuştur. Bu şartı gören kişilerin aklına gelen soru ehliyetsiz araç kiralama mümkün mü sorusudur.

Araç ne şekilde teslim alındıysa eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekir. Sözleşme tarihinden itibaren meydana gelen her türlü arıza, bakım, onarım, yakıt giderleri kiralayan kişiye aittir. Herhangi bir hasar olması durumunda bundan kiralayan kişi sorumludur.

Aracın kullanıldığı tarihler içerisinde herhangi trafik, park vb. cezai işlemle karşılaşılması durumunda bu cezayı kiralayan kişi ödemekle yükümlüdür. Sözleşmeden doğan vergiler kiralayan kişiye aittir.

Ehliyetsiz Araç Kiralama Mümkün Mü?

Ehliyetsiz araç kiralanabilir mi? Araç kiralayabilmek için ilk akla gelen belge ehliyettir. Ehliyetsiz araç kiralama mümkün mü sorusu herkesin merak ettiği bir bilgidir.

Dünyada kabul görmüş bütün taşıtların kullanılması için ilgili alanda ehliyete ihtiyaç vardır. Ehliyet kişinin o aracı kullanmak için ehil kişi mi, gerekli bilgiye ve donanıma sahip mi bunu belgeler.

Konuyla ilgili kanuna göre ehliyetini alan kişilerin 2 (iki) yıllık stajyerlik durumu söz konusudur. Kişiler iki sene boyunca denetim altındadır. Herhangi kaza, ceza durumlarına daha da hassasiyet göstererek dikkat ederler.

Bu durumda çoğu firmalar ne kadar yüksek ücret ödemesi olursa olsun firmalarının prestijini ve araçlarını düşündükleri için stajyerlik durumunu atlatan kişilere aracı kiralamayı uygun buluyorlar. Yani aracın rezervasyonunu gerçekleştirmiş hatta ücreti ödemiş olsanız dahi ehliyetsiz araç kiralama mümkün olmuyor.

Şoförlü Araç Kiralama

Şoförlü araç kiralama hizmeti talep halinde araçla beraber tecrübeli bir kişinin şoförlük hizmeti vermesidir. Şoförlü araç kiralama talebi genellikle önemli, özel günlerde ya da kiralayan kişilerin sürüş engelinin bulunması durumunda gerçekleşir. İşinde başarılı ve güven kazanmış şoförler tarafından seyahatler daha konforlu hale gelir. Şoförlü araç kiralama hizmetine başvurulması halinde her türlü talebe karşılık vererek istenilen lokasyona ulaşma garantisi verilir. Şoförsüz araç kiralama sistemine göre avantajlı olan kısmı seyahat sürecinde herhangi bakım, kaza, cezai işlemlerden doğan masraflar firma tarafından karşılanır.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?