Kapadokya Gezilecek Yerler

Kapadokya gezilecek yerler konusunda Adana rent a car şirketi olarak rehberlik yapmaktayız. Şoförlü ya da şoförsüz kiralık araçlarımız ile Kapadokyada gezilecek yerlere sizleri götüyoruz. İnsanlar boş vakitlerini genellikle yeni yerler görüp gezerek değerlendirmeyi severler. Bu değerlendirme kapsamında son yıllarda en çok turisti kendine çeken bölge şüphesiz Kapadokya olacaktır. Eşsiz manzarası ve doğal güzellikleri ile o bölgede bulunan insanları kendine hayran bırakır. Adana oto kiralama şirketi olarak turizm sektöründe en çok talep gören yerlerden biri olan İç anadolu bölgesinde yer alan Kapadokya kesinlikle gezilecek yerlerden biri olduğu için araç kiralayarak bu bölgeye giden müşterilerimize hizmet vermekteyiz. 

Yıllar boyunca gerek rüzgar aşınması gerek farklı sebeplerle oluşan doğal güzellikleri sayesinde Kapadokya yalnızca yerli değil yabancı turistleri de kendine çekmeyi başarır. O bölgede yaşayan insanların şüphesiz en büyük şanslarından biri yaşadıkları coğrafi cennetidir diyebiliriz. Kapadokya gezilecek yerler haritası, Kapadokyaya nasıl gidilir, Kapadokya yol tarifi konularında müşterilemize destek vermekteyiz. Adana'dan Kapadokya'ya nasıl gidilir?

Ihlara Vadisi

Kapadokya gezilecek yerler listesinde birinci sırayı çeken Ihlara Vadisi insanların orda bulunmaktan en çok hoşlandıkları doğal güzelliklerdendir. Bir oyuğun içerisindeymiş gibi görünen vadiye ulaşmak için yüzlerce merdiven inmeniz gerekebilir.

Fakat ulaştıktan sonra gördüğünüz manzara size attığınız tüm adımları unutturur. Tertemiz havası olan bu vadide banklara oturup manzaranın keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Narlıgöl Krater Gölü

Kapadokya gezilecek yerler listesinin ikinci sırasında ise Narlıgöl Krater Gölü yer alır. Adını Nar Köyü’nden alan bu göl özellikle hafif esintili havalarda içinizi ısıtacaktır. Krater gölü olduğundan ötürü 67 derece civarında seyreden su kaynakları gölün ısısının yüksek olmasına sebeptir.

Bazen mavi bazen de yemyeşil görüntüsü ile insanları büyüleyen bu gölün etrafında oteller de mevcuttur. Eğer siz de Kapadokya’ya gelecek olursanız mutlaka bu göle uğramalı ve anı olarak birçok fotoğraf çektirmelisiniz.

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Kapadokya deyince akla gelen güzelliklerden olan ve gezi defterlerinde mutlaka yer alan Derinkuyu Yeraltı Şehri görenlerin aklından uzun bir süre çıkmayacak kadar güzel bir bölgedir. Adeta bundan yüzyıllar önce insanların nasıl bir yaşam sürdüğünü gözler önüne seren Derinkuyu Yeraltı Şehri içerisinde bulunan minik oyuntularla yiyecek ve içeceklerin nerelerde saklandığını da belirtir.

Üç Güzeller Peribacaları

Kapadokya gezilecek yerler listesinin en önemlilerinden biri de Üç Güzeller Peribacaları’dır. Yıllar boyunca rüzgarın aşındırması ve daha pek çok nedenden ötürü oluşan bu Peribacaları Kapadokya ziyaretçilerinin uğrak noktalarının ilk sıralarında yer alır. Eğer siz de Peribacalarını ziyaret etmek istiyorsanız özellikle havanın güzel olmasına dikkat etmelisiniz.

Adana havaalnından Kapadokya'ya nasıl gidilir?

Adana Kapadokya yol tarifi aşağıda verilmiştir.

 

  Adana Havalimanı, Turhan Cemal Beriker Blv., 01000 Seyhan/Adana, Türkiye
 
238 kmYaklaşık 2 saat 44 dakika
  1. Adana Şakirpaşa Havaalanı Girişi/Adana Şakirpaşa Havaalanı Çıkışı yönünden Batı yönünde ilerleyin
0,1 km
 
2. Döner kavşaktan Adana Şakirpaşa Havaalanı yönündeki 1. çıkışa girin
0,2 km
  3. Adana Şakirpaşa Havaalanı Otoparkı yönünde devam edin
0,1 km
 
4. Döner kavşaktan Barış Blv. yönündeki 3. çıkışa girin
0,7 km
 
5. Döner kavşaktan 55013. Sk. yönündeki 2. çıkışa girin
0,2 km
 
6. Döner kavşakta, düz devam edin
0,1 km
 
7. Dümdüz ilerleyin
0,4 km
 
8. Dede Korkut Cd./Mithatpaşa Blv yönünde hafif sola dönün
Mithatpaşa Blv boyunca ilerleyin
1,7 km
  9. Ali Bozdoğanoğlu Blv yönünde devam edin
2,2 km
  10. Türkmenbaşı Blv. yönünde devam edin
0,5 km
 
11. 77107. Sk. yönünde sağa dönün
0,1 km
 
12. 77107. Sk. yönünde sağa dönün
0,6 km
 
13. Döner kavşaktan Kasım Ener Cd yönündeki 1. çıkışa girin
0,5 km
 
14. Adana - Mersin Otoyolu/E90 girmek için hafif sağa dönün
Paralı yol
28,6 km
 
15. Ankara - Tarsus Otoyolu/O-21 çıkışına girin
Paralı yol
2,2 km
  16. Ankara - Tarsus Otoyolu/O-21 yönünde devam edin
Paralı yol
144 km
 
17. Nevşehir/Kayseri/Ankara/D805 yönünde Niğde çıkışına girin
1,7 km
 
18. Dümdüz ilerleyin
0,2 km
  19. Çıkış 111 yönünde devam edin (Nevşehir/Kayseri/Ankara/D805/O-21/E90 işaretleri)
0,4 km
 
20. Kayseri Niğde Yolu/D805 girin
52,6 km
 
  Kapadokya, Türkiye
 

Nasıl yardımcı olabiliriz?