Kiralık Araçla Seyahat Sırasında Tasarruf Sağlayacak İpuçları

Kiralık araçla seyahat sırasında tasarruf sağlayacak ipuçları, Adana oto kiralama firmamızdan otomobil kiraladığınızda öncelikle aracın sağlam olmasına ve herhangi bir yerinde arıza ya da sıkıntı olmamasına dikkat etmelisiniz. Kiraladığınız aracın tüm  özelliklerinin aktif olarak çalışıyor olması kiralama sürecini olumlu olarak etkileyecektir. Kiralık araçla seyahat ederken öncelikli olarak eğer ki küçük bir araca ihtiyacınız varsa küçük araç almalısınız. Büyük bir araç aldığınızda yakıt masrafları aynı şekilde artış gösterecektir. Kiralık araçla seyahat sırasında tasarruf etmek için gerekmeyen eşyaları yanınıza almamalısınız, araç ne kadar az yük taşırsa yakıt sarfiyatı da aynı ölçüde az olacaktır. Bu yüzden sadece ihtiyacınız olan eşyaları yanınıza alınız. Adana oto kiralama şirketi Adana Car olarak Adananın en çok araç kiralayan yerel firmasıyız.

 

Kiralık araçla seyahat sırasında tasarruf sağlayacak ipuçları, kiralık araç ile yola çıkmanın keyfi çok başkadır. Eğer daha önceden bir araç kiralama deneyim yaşamadıysanız sizlere bu yazımız aracınızla nasıl daha fazla tasarrruf edeceğiniz konusunda net bilgi verecektir. Tasarruf etmenin en büyük kolaylıklarından birisi hiç şüphesiz devirinde araç kullanmaktır. Aracınız eğer ki otomatik vites ise zaten bunu kendisi ayarlayacaktır ve çok yüksek hızlardan kaçınmalısınız. Eğer manuel vites ise devirinde araç kullanmalısınız. Araç kullanırken en büyük tasarruf yöntemlerinden birisi yavaş araş sürmektir. Buradan yavaşlıktan kast edilen otobanda hız sınırının saatte 120 km olduğu yerde 60 km hızla ilerlemek değildir. Saatte 120 km olan yolda 80 km hızla ilerlemek araç devirini 2500 den yukarı çıkarmamak araçtan tasarruf etmeyi sağlayacaktır. Kiralık araçla yakıt tasarrufu yapmanın yollarını en şekilde araç kiralayan müşterilerimize anlatıyoruz.

Kiralık araçla seyahat sırasında tasarruf sağlayacak ipuçları, araçla uzun yola çıkmadan önce mutlaka aracın lastiklerini ve diğer aksamlarını kontrol etmelisiniz. Aracınızın olası hasar ve benzer sorunları varsa bunları uzun yol öncesi çözmelisiniz. Ayrıca aracın lastiklerinin inik olması ya da birisinin iniyor olması araçta takılı olan kış lastikleri ve benzer aracın kondisyonunu etkileyecek olan unsurlar göze görünmese de uzun yolda ciddi yakıt kayıplarına sebebiyet verecektir.  Aracın uzun yolda lastiklerinin havasının yeterli olmasına özen gösterin, çünkü düşük havalı lastikler yere daha fazla tutunacağı için yakıt sarfiyatını da aynı ölçüde arttırır. Bu yüzden lastik hava basınçlarını  mutlaka kontrol ederek yola çıkmanız yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Önerilen ipuçları ile yakıt tasarrufu da sağlayabilirsiniz. Kiralık araçla yakıt tasarrufu yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?