Mersin’de Havaalanı Var Mı?

Mersin’de havaalanı var mı? Mersin, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısıdır. Adana araç kiralama şirketi olarak tüm bölgelere hizmet vermekteyiz. Mersin muzun, çileğin, papayanın, pepinonun, ananasın Türkiye’deki başkentidir. 321 km sahil şeridine sahip olan Mersin, Türkiye’nin önemli bir liman kentidir. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Batı Akdeniz bölgeleri fabrikalarının, ithalat ve ihracat firmalarının can damarıdır. Mersin, Türkiye’nin lojistik üstlerindendir. Ayrıca Mersin deniz turizmi, tarihi eserler ve diğer turizm şehirlerine açılan bir kapıdır. Peki Mersinde havalimanı var mı? Artık evet diyebiliriz. Adana havalimanı şehir içinde kaldığı ve büyük riskler oluşturuduğu için Mersin Tarsus ilçesinde Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı devam etmektedir. Mersin havalimanı ismi merak edilmektedir. Mersin havaalanı adı Çukurova Bölgesel Havalimanı olarak isimlendirilmiştir. Adana oto kiralama firması Adana Car havaalanı Vip transfer araç kiralama hizmetleri ile şimdiden bölgede yerini almıştır.

Mersin kültürdür, sanattır, müziktir, festivaldir, şenliktir.

  • Mersin tarihtir
  • Mersin turizmdir
  • Mersin tantunidir
  • Mersin üniversitedir

1993 yılında büyükşehir statüsüne sahip olan Mersin, ekonomi açısından ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Akdeniz kıyısında, 321 km sahil uzunluğuna sahip olan şehir, ülkenin en büyük 2. Serbest Bölgesine ve en büyük limanlarından birine ev sahipliği yapmaktadır. Önemli bir lojistik üst bölgesidir.

Mersin’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bir şehirde olması gereken her şeyi, hatta daha fazlasına sahip olan Mersin’e, Türkiye’nin her yerinden kara yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Aynı zamanda liman kenti olması vesilesi ile deniz yolu üzerinden de ulaşım sağlanmaktadır.

Mersin’de havaalanı var mı? Sorusunun cevabı ise; ne yazık ki olmadığıdır. Hava yolu ulaşımı Mersin’e en yakın il olan Adana üzerinden gerçekleştirilmektedir. Adana Şakirpaşa Havaalanı, Mersin’e 66 km uzaklıktadır. Hava yolu üzerinden şehre gelmek isteyenler için, Şakirpaşa Havaalanı’ndan 30 dk. aralıklar ile HAVAŞ’a ait servisler ücretli bir şekilde hizmet vermektedir. Adana – Mersin arası ulaşım takribi 2 saat sürmektedir.

 Mersin’de Neden Havaalanı Yok?

Mersin Havalimanı ne zaman açılacak? Mersin’e havaalanı yapılması adına 2011 yılında gerçekleştirilen ihale ile 2013 yılında temel atma töreni gerçekleştirildi. 8 milyon metrekarelik arazi kamulaştırıldı. Altyapısı için 3, üstyapısı için ise 5 kez ihale tarihi ilan edildi. Ne yazık ki bir türlü bir türlü bitirilememiştir. Günümüzde altyapısının %99’u, üst yapısının ise %42 si biten Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın 29 Ekim 2022 de açılması amaçlanmaktadır.

Çukurova Bölgesel Havaalanı Nerede?

Mersin’in Tarsus ilçesinde inşası devam eden havaalanı Tarsus’a 10 km, Mersin’e 45 km, Adana’ya 35 km uzaklıktadır.

Çukurova Bölgesel Havaalanı Hangi Bölgelere Hizmet Verecek?

Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay başta olmak üzere tüm Çukurova bölgesine hizmet vermesi amaçlanmaktadır. Sonuç olarak, Çukurova Bölgesel Havaalanı ile özellikle turizm ve ticaret alanında önemli kazanımlar elde edilecektir. Jeopolitik konumu sayesinde de kargo taşımacılığında önemli bir merkez olacaktır. Şehre ve bölge ye istihdam oluşturmak açısından önemli katkı sağlayacaktır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?