Rent A Car Kaskosu Nedir Ne İşe Yarar?

Rent a car kaskosu nedir ne işe yarar? Rent a car kaskosunun diğer kaskolardan farkı nedir? Adana rent a car şirketleri arasında Adana Car olarak güvenilir araç kiralama hizmeti vermekteyiz. Kiralık araçlarda daha çok kiracıyı kapsayan kasko şeklidir. Bunun dışında diğer araç kaskolarından bir farkı yoktur. Rent a car kaskosu ikiye ayrılır. Birincisi full kasko, ikincisi muhafiyetli kasko çeşididir. Rent a car kaskosu sürücünün maddi olarak herhangi bir kayıp yaşamaması için yapılan kaskodour. Böylece herhangi bir kaza durumunda hem araç kiralayan sürücü hem de rent a car şirketini korumaktadır. Rent a car kaskolu araç kiralama yapmak için AdanaCar firmamızı tercih edebilirsiniz.

Rent a car kaskosu ne işe yarar?

Rent a car kaskosu araç kiralama firmalarının araçlarına yaptırdıkları zorun olan bir kargo çeşidi olup, bu kasko genel olarak aracı kiralayan kişiyi kapsamakta olup, muhafiyetli kasko mu full kasko mu olduğu sorgulanması gerekir. Ren a car kaskosu aracı kiralayan sürücü için geçerli olan bir kaskodur. Aracı farklı bir sürücü de kullanacak ise mutlaka ikinci sürücününde rent a car kosko sözleşmesine bu durumun belirtilmesi gerekmektedir. Herhangi bir kaza veya hasar durumunda sürücü öncelikle trafik güvenliğini sağladıktan sonra aracın hasar alan kısımlarını raporlamalı resimlerini çekmeli ve trafik tutanaklarına işlemelidir. 24 saat içerisinde kazanın rent a car firmasına iletilmesi gerekmektedir. Adana oto kiralama firması olarak araç kiralayacak müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için gerekli tüm çalışmaları yapmaktayız. Rent a car kaskosu neleri kapsar? Rent a car kaskolu araç kiralamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Otomobil kiralamak istediğinizde kiraladığınız araçların kaskosunun olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Rent a car kaskosu diye geçen bu kasko türü ticari amaçlı olarak kullanılan otomobiller için uygulanan kasko türüdür. Olası kaza ve hasar durumlarında Rent a car kaskosu devreye girmekte ve hasarları karşılamaktadır. Kaskoların poliçeye göre farklı teminatlarda olabilir. Yani her bir kaskonun uyguladığı teminatlar aynı değildir. Bu yüzden kasko alırken size sunduğu teminatlara dikkat etmek gerekir. Kasko ya da sigorta yaptırırken bu yüzden en uygun fiyat veren firmadan değil de sizi gerçek anlamda teminatları ile olası kaza sonrasında üzmeyecek olan firmalardan hizmet almak doğru olacaktır. Rent a car firmaları kaskosu normal bir otomobil kaskosundan farklı olabilir bunun sebebi ise, rent a car araçlarına her gün pek çok kişi binip aracı sürmektedir. Dolayısıyla kaza oranı da bu araçlarda biraz daha fazladır. Bu yüzden kasko fiyatları da normal bir otomobilden daha farklı çıkabilir. Rent a car sigortasının kapsamı birçok sigorta şirketi olarak değişiklik gösterse de standart yapısı vardır. Muafiyetli rent a car kaskosu nedir?

Rent a car kaskoları normal bireysel araçlara göre çok daha fazla maliyetli olan kasko türüdür. Rent a car araçlarında gözlenen risk faktörü büyüktür. Riskin fazla olması kasko rakamlarını da yukarı çekmektedir. Rent a car kaskolarının bireysel kaskolardan büyük bir farkı bulunmamaktadır. Kaza başına ödenen teminatlar kasko türüne göre değişmektedir. Kasko aracı kullanan kişiye güvence veren bir hizmettir. Olası kaza durumlarında aracın hasarını gidermek üzere kasko devreye girer ve kullanıcıya maddi ve manevi hasarların karşılanmasını sağlar. Kasko ile zorunlu trafik sigortası biraz farklıdır. İşleyiş açısından zorunlu trafik sigortası çift taraflı kazalarda karşı tarafta oluşturulan hasarı tazmin eder. Yani otomobilinizle duvara durduğunuzda eğer kaskonuz yoksa cebinizden aracınızın hasarını gidermeniz gerekecektir. Fakat zorunlu trafik sigortanız olduğu için trafikte farklı bir araca çarptığınızda trafik sigortanız sizin için karşı taraf üzerinde oluşturduğunuz hasarı tazmin edecektir. Tabi bu süreçte hasar belirleme işlemleri yapıldıktan sonra bu işlemler gerçekleşir. Siz de kaza sonrası bu işlemlerle uğraşmamak adına trafikte mutlaka dikkatli davranın ve sorumluluk alın. Rent a car kaskosu alkollü kazayı karşılar mı?

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?