Ters Yöne Girmenin Cezası Ne Kadar?

Ters Yöne Girmenin Cezası Ne Kadar?

Ters yön cezası, bir aracın zorunlu istikametin tam tersine doğru hareket etmesi trafik kanununda ters yön olarak nitelendiriliyor. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak müşterilerimize Türkiye'de bulunan cezamalar ile ilgili bilgi vermekteyiz. Bu şekilde ciddi kazalar meydana geliyor. Bunun için bu tür olayların büyük cezaları vardır. Her yıl ceza için ödenen tutar farklılık gösteriyor. Cezalar caydırıcı olacak kadar belirleniyor. Birden fazla hata yapan ve trafik kurallarını hiçe sayan insanların ehliyetine geçici bir süre el konulur. Daha fazla devam eder ise ehliyete tamamen el konur. Trafikte ters yöne girmenin cezası 2024 yılı itibari ile zamlanmıştır. Şehir içinde ters yöne girmenin cezası plakaya da yazılabilmektedir. Ters yön cezası kaç günde gelir? Ters yön cezası 2024 yılında ne kadar oldu? Ters yön cezasına itiraz yapılabilir mi? Mobese ters yön cezası ne zaman gelir? Ara sokakta kavşakta ya da ana cadde de ters yön cezaları aynı mı? Ter yön itiraz dilekçesi nereden bulurum?

Ters Yönde Araç Kullanmak 

2024 yılında ters yöne girmenin cezası ne kadar? Trafikte ters yöne doğru araç kullanmanın cezası trafik kanunun maddelerine göre belirleniyor. Geçen yıllarda trafikte ters yönde araç kullanmanın cezasının tutarı 6.439 TL olarak belirlenmişti. 2024 yılında bu tutara belli bir zam getirilerek ceza tutarı daha da arttırıldı. Bu tutar 6.439 TL olarak kabul edildi. Ödenen ceza tutarı 6.439 TL olarak belirlenmiştir ancak 15 gün içerisinde ödeme yapıldığı taktirde % 25 oranında indirim uygulanıyor. Ayrıca ters yöne girmenin 20 ceza puanı bulunmaktadır. Trafikte ters yöne girmenin cezası 2024 yılı erken ödeme ücreti 4.829,25 TL olarak belirlenmiştir.

Ters Yön Cezası Plakaya Yazılır Mı?

Günümüz de bulunan teknolojiler sayesinde trafik denetimleri daha da arttı. Mobese gibi aşırı derecede gelişmiş olan kamera sistemleri ile ters yöne giren bütün araçlar hemen tespit edilir. Daha sonra aracın plakasına ilgili ceza yazılır ve kişinin adresine gönderilir. Trafikte kural ihlali yapmak hem can kaybına hem de mal kaybına neden olabilir. Ters yön cezası ne kadar? Ters yön cezası 2024 yılında ne kadar oldu? Ters yön cezası itiraz edilirse iptal eilebilir mi?

Ters Yön Nasıl Anlaşılır?

Trafikte ters yönde olduğunuzu anlamak bazen zor gelebiliyor hatta bazen anlayamayabiliyorsunuz. Ancak bu son derece tehlikeli bir durumdur. Karşıdan gelen bir araç ile çarpışmanız söz konusudur. Trafik levhaları sayesinde ters yönde olduğunuzu hemen kolaylıkla anlayabilirsiniz. Oldukça gözden kaçan bu trafik levhası trafikte girmemeniz gereken yerleri size belirtir. Sol tarafta yer alan bu işareti gördüğünüzde bu yola girmenizin yasak olduğunu kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Bulunduğunuz yol tek yön olabilir ya da trafiğe kapalı alan olabilir. Sebep her ne olursa olsun bu yola girmeniz yasaktır. Böyle bir tabelayı tanımanız gerekiyor. Bu şekilde ters yöne girmezsiniz ve ceza almazsınız.

Nasıl yardımcı olabiliriz?