Yabancı Ehliyet İle Araç Kiralama

Yabancı ehliyet ile araç kiralama, ülkemizi her sene binlerce yabancı uyruklu misafir ziyaret ediyor. Adana oto kiralama firması Adana Car olarak yabancı uyruklu kişilere araç kiralama hizmetimiz bulunmaktadır. Kimileri işleri gereği ülkemize gelirken birileri de turistik ziyaret hedefiyle ülkemiz sınırları içerisinde konaklayabiliyor. Yabancı bireylerin, ülkemizi ziyaret ettikleri esnada araç kiralama gereksinimleri da olabiliyor. Bu nedenle araç kiralama hizmeti vermekte olan şirketleri ziyaret ederek hizmet alabiliyorlar. Yabancı uyruklu kişi ve şirketler nasıl araç kiralayabilir? Adana oto kiralama şirketleri arasında yabancı uyruklu kişilerin araç kiralama hizmetimizden faydalanmasını sağlıyoruz.

Yabancı ehliyet ile araç kiralama hizmet dalından T.C. yurttaşlarının faydalanabildiği gibi yabancı uyruklu bireyler de aynı biçimde faydalanabilirler. Fakat yurtdışı sürücü belgesi olan bireylerin ülkemiz sınırları içerisinde araç kullanabilmeleri için izlemeleri gereken bazı işlemler bulunuyor. Bu işlemlere dikkat edip imzaladıkları sözleşmenin içeriğine de dikkat etmelilerdir. Bilinmesi gereken bir mühim nokta da bireyin uyruğu ne olursa olsun sözleşmenin dilinin global bir dil olan İngilizce olması gerekir.

Yabancı Ehliyet ile Araç Kiralama ve Türkiye’de Kullanabilme Kriterleri

Yabancı bireyler, Türkiye’de kendi sürücü belgeleri ile en çok altı ay süre ile araç kullanabilirler. Ülkemiz sınırları içerisinde altı aydan daha fazla konaklayacak bireylerin bu süre nihayetinde TC. Tarafından verilmiş olan bir sürücü belgesine sahip olmaları gerekir.

Yabancı ehliyet ile araç kiralama firmalarının ve sigorta firmalarının kanuni ek istekleri de olabiliyor. Bazı araç kiralama şirketleri İngilizce düzenlenmiş olan sürücü belgelerini kabul ederken, bazı şirketler da belirli ülkelerde düzenlenen sürücü belgelerini kabul etmektedir.  Araç kiralanacak şirketin Türkiye seyahatinden önce, nasıl bir yol izlediklerini araştırıp bilgi edinilmesi daha doğru olmaktadır. Yabancı uyruklular Türkiye'de araç kiralayabilir mi?

Yabancı Ehliyetle Araç Kiralarken Dikkat Etmesi Gerekenler

Yabancı bireyler araç kiralarken, pasaportlarında ülke kaşesinin olması, pasaportlarının ve sürücü belgelerinin sözleşmenin imzalanacağı esnada yanlarında bulundurulması gerekir. 

Dikkate alınması gereken diğer unsurlar ise şunlar olmaktadır: 

  • Kiralama işleminin yapıldığı sözleşmenin dilinin İngilizce olması
  • Aracı kiralayacak olan bireyin 21 yaşını doldurmuş olması
  • Eğer ki A, B, F grubu araç kiralanacak ise en düşük 1 senelik sürücü belgesinin olması
  • Pasaportunda kesinlikle Türkiye’ye giriş yaptığı zamana ait giriş kaşesinin bulunması
  • Ödeme ve depozit işlemleri için yanlarında Türkiye’de de geçerli olabilecek en düşük bir tane kredi kartı bulundurulması gerekir.
  • Geçici zamanlı ülkemizi ziyaret eden misafirler dışında Türk vatandaşı olup uzun seneler yurt dışında yaşamış yurttaşlar da olabilir. Bu bireylerin Türkiye’ye net dönüş yaptıktan sonra en geç bir sene içerisinde sürücü belgesi değişikliği yapmaları icap ettiğini unutmamaları gerekmektedir.

Bu şartlar sağlandığı takdirde yabancı ehliyet ile araç kiralama yapılabilmektedir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?