Yıllık Araç Kiralama Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Yıllık araç kiralama fiyatları nasıl belirlenir? Adana rent a car şirketleri olarak günümüzde bir yerden bir yere gitmenin en rahat yolu tabii ki de kendi aracınızla mümkündür. Otobüs seyahatlerinde bu lükse sahip olmak mümkün değildir. Araç almak istemeyenler ise araç kiralamayı tercih ederler. Eğer bir araç alacak kadar bir birikim sahip değilse, araç kiralama ile söz konusu olur.

Bu anlamda, piyasada birçok araç kiralama firması bulunur. Kişisel olarak kiralamanın yanında büyük firma sahipleri de bu  yıllık araç kiralama fikrini benimseyerek çalışır. Bu tarz firmalar filo kiralama ile maliyetlerini büyük ölçüde düşürürler. Bu kiralama ise yıllık bazda yapılır. Yıllık araç kiralama fiyatları nasıl belirlenir sorusunun cevabı ise piyasaya göre belirlenir diyebiliriz. Adana oto kiralama firması oalrak günlük, aylık, yıllık araç kiralama hizmetleri vermekteyiz.

Yıllık Araç Kiralama İşlemi Öncesi Bazı Hususlar 

 Yıllık araç kiralama işlemi yapacaksanız bazı daha sonra mağdur durumda kalmamak için dikkatli olmalısınız.  Aracınızı teslim  almadan önce mutlaka km sine bakılmalıdır. Araçta herhangi bir kusur, zarar var mı kontrol ederek yetkili kişiye bildirilmeli. Aksi taktirde sorumluluk size ait olabilir. Aracınızı mutlaka bu işi yasal olarak gerçekleştiren güvenli bir firmadan temin edinilmelidir.

Eğer sorun oluşabilecek bir durumla karşılaşılırsa zaman geçmeden bunu muhatap firmaya zamanında bildirmelidir. Araç kiralamadan önce yasal olarak haklarınızı araştırmanız sizin faydanıza olacaktır. Çocuk ile seyahat edilecekse, çocuğun yaşına göre bir oto koltuğu istenmelidir.

 Yıllık Araç Kiralamanın Avantajları 

Yıllık olarak araç kiralamanın oldukça karlı getirileri vardır. Büyük firmalar özellikle filo olarak araç kiralarlar. Bu da bazı karlılıkları beraberinde getirir. Özellikle şirketler araç yıllık araç kiralama işlemiyle  araç için vergi ödemezler. Araç vergisi ve sigorta giderlerinden kurtulurlar. Araç satın alındığı zaman ek vergileri giderleri daha fazla olduğundan dolayı  araç kiralama çok cazip bir fikir olarak karşımıza çıkar.

Bunun yanında MTV ve ÖTV ödemezsiniz. Aracın herhangi bir sebeple servise girmesi gerektiği durumlarda yetkili araç kiralama şirketi sizin yerinize işlemleri gerçekleştirir. Bu açıdan da zamandan da tasarruf  sağlanmış olur. Araç kiraladığınız zaman bu kalemi gider olarak da göstermek mümkündür.

 

Nasıl yardımcı olabiliriz?